Anunţ: Cumpărăm date cu caracter personal la kilogram!

Cu siguranţă, mulţi dintre noi, nu suntem conştienţi de importanţa datelor noastre cu caracter personal, de profitul uriaş al autorităţilor publice, sau al companiilor private, obţinut din exploatarea datelor noastre  personale şi de valoarea lor reală, materială sau sentimentală.

Aşa cum petrolul a fost supranumit „aurul negru” după descoperirea lui, unii analişti au supranumit datele personale ca fiind „noul petrol.” Cu toate acestea, dacă la prima vedere pare tentantă o tranzacţie cu datele personale, suntem noi oare conştienţi de impactul pe care l-ar putea crea această operare asupra vieţii noastre personale, sociale sau profesionale?

Pentru a răspunde la această întrebare, Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor (ASCPD), în parteneriat cu Asociaţia pentru Protecţia Vieţii Private din Republica Moldova, au lansat un studiu privind gradul de conştientizare în rândul persoanelor fizice a importanţei datelor cu caracter personal, atât în România cât şi în Republica Moldova.

Este primul proiect de cercetare desfăşurat simultan în ambele state şi devenit posibil în urma semnării unui Acord de Cooperare dintre cele două entităţi la Târgul Mureş în ianuarie anul 2019. Vă invit să ,,batem fierul cât e cald”, prin participarea la realizarea acestui studiu din cadrul proiectului de cercetare demarat pentru România şi pentru Republica Moldova, completând chestionarul disponibil la următorul link:

https://goo.gl/forms/Pfgxbd7QzfkpHc4C3 .

Ceea ce ar trebui să înţelegem, este că prin completarea chestionarului nu venim în sprijinul asociaţiilor implicate în această cercetare, ci în sprijinul nostru. Cum anume? Prin conştientizare. Conştientizarea importanţei datelor este primul pas spre crearea unei culturi solide privind GDPR în România şi avem nevoie de acest pas. Este cunoscut faptul că ,,Viața conține 10% din ceea ce se întâmplă și 90% din modul în care reacționăm la cele întâmplate”.

Prin realizarea acestui studiu nu se face colectare de date personale, fiecare respondent completand formularul anonim.

Rezultatele studiului vor fi publicate pe site-ul Asociaţiilor (www.ascpd.ro şi www.privacy.md) la data de 01.03.2019.

Sursa: www.impactdata.ro

 

 

Articol publicat la: 18.02.2019
Show Buttons
Hide Buttons